kratka scena 2021

16.-18. avgust, fekk festival
Kino Otok - Isola Cinema

FESTIVAL SLOVENSKEGA FILMA, JESENI

Vabimo vas, da se prijavite na letošnjo, že šesto KRATKO SCENO – prvo in edino scenaristično delavnico v Sloveniji, ki je namenjena razvoju scenarijev kratkih igranih in animiranih filmov.

 

KAJ JE KRATKA SCENA?

 

Je večdnevna intenzivna delavnica, ki bo najprej potekala v osrednjem delu festivala kratkega filma FeKK med 16. in 18. avgustom v prostorih Slovenske kinoteke.

Drugi in tretji sklop delavnice pa se bosta odvila v septembru ter oktobru v sklopu strokovnih programov festivala Kino Otok - Isola Cinema in Festivala slovenskega filma.

 

Vključevala bo spoznavanje teorije in prakse scenaristične obrti, razvoj in pisanje scenarija za kratki film. Poudarek pa je na delu v skupini z ostalimi udeleženci in na individualnem delu z mentorjem. Pomemben del udeležbe na delavnici bo tudi priprava na profesionalno javno predstavitev oz. t.i. pitch projekta.

 

Kratka scena je odlična priložnost, da preizkusite in nadgradite svoje znanje scenaristične obrti, obenem pa vam nudi priložnost, da se povežete s člani filmske skupnosti in s strokovnjaki, ki bodo z vami delili svoje izkušnje.

Majhno število izbranih udeležencev daje mentorjem možnost za tesnejše in bolj poglobljeno delo na individualni ravni, vsi pa se dobro spoznajo s scenariji ostalih sodelujočih, kar omogoči, da prejmete kvalitetnejši „feedback“.

 

Veseli nas, da so za udeleženci preteklih delavnic že uspešno izpeljani in tudi mednarodno prepoznavni filmski projekti, ki so bili razviti pri nas - na Kratki sceni!

 

o mentorju

 

Letošnji mentor bo Pavel Marek, ki ga Kratka scena gosti drugič.

Marek je med leti 1992 in 1993 študiral na National Film and Television School v Veliki Britaniji. Leta 1998 je zaključil študij filmske režije na priznani praški akademiji FAMU. V času študija je režiral več kratkih filmov v produkciji Bulšit Independent Film Association. Njegovi filmi, ki so navdih jemali iz sanj in nezavednih izkušenj, so ga umestili v krog nadrealističnih režiserjev tistega časa. Leta 1998 je njegov celovečerni film Dead Beetle doživel premiero na filmskem festivalu v Rotterdamu. V kasnejših letih se je posvetil predvsem dokumentarnim filmom. Trenutno deluje kot profesor na oddelku za filmsko režijo na FAMU in FAMU International. Od leta 2011 je mentor priznane scenaristične delavnice MIDPOINT.

 

LOKACIJA

 

Večdnevna intenzivna delavnica bo potekala v osrednjem delu festivala kratkega filma FeKK med 16. in 18. avgustom v prostorih Slovenske kinoteke. Drugi in tretji sklop delavnice pa se bosta odvila v septembru ter oktobru v sklopu strokovnih programov festivala Kino Otok - Isola Cinema in Festivala slovenskega filma.

Poleg delavnice se bodo v okviru Kratke scene odvili še spremljevalni dogodki tekom leta, ki bodo odprti za zainteresirano javnost, ter neformalna druženja v krogu filmskih profesionalcev.

 

Delavnica je namenjena tako izkušenim scenaristom/režiserjem, kot tudi tistim, ki se na to pot šele podajajo. Med prijavljenimi projekti bo komisija izbrala pet scenarijev, ki bodo povabljeni k nadaljnjem razvoju v sklopu delavnice.

 

PRIJAVNA DOKUMENTACIJA

- scenarij in sinopsis (v angleškem jeziku)
  - življenjepis z morebitnimi referencami
  - kratko motivacijsko pismo

 

UDELEŽBA NA DELAVNICI IN POGOJI PRIJAVE

− delovni jezik delavnice bo angleščina;

− vsi izbrani avtorji/ce k delavnici pristopijo s plačilom pristopnine (50 €);

− delavnica je namenjena razvoju scenarija za kratke igrane in animirane filme;

− udeleženci bodo pred začetkom delavnice dobili vpogled v vse scenarije, zaradi nemotenega poteka dela se pričakuje, da so vsi udeleženci seznanjeni s scenariji vseh sodelujočih;

− na delavnico se lahko prijavijo tako projekti, ki producenta še nimajo, kot tudi tisti, ki ga že imajo;

− udeležba na zaprtem delu delavnice je namenjena le izbranim avtorjem/icam (ne pa tudi producentom);

− stroške nastanitve in prevoza si udeleženec/ka krije sam/a;

− morebitne stroške zaradi neudeležbe delavnice krije udeleženec/ka sam/a;

 

Več informacij na: info@kratkascena.si

 

 

 

 

 

 

 

Projekt KRATKA SCENA je financiran s pomočjo

JSKD, DSR in ZvezE DSFU.

prijava

Na delavnico se  prijavi s klikom na zgornji gumb ali nam piši na info@kratkascena.si

 

Širite glas o nas in glejte kratke!

 

kratka scena © 2021

oblikovanje: mashoni