19.21. avgust 2019

msum, Ljubljana

Poziv za scenarije bo potekal

do 4. avgusta 2019.

 

Vabimo vas, da se prijavite na letošnjo, že četrto KRATKO SCENO - prvo in edino scenaristično delavnico v Sloveniji, ki je namenjena razvoju scenarijev kratkih igranih in animiranih filmov.

 

KAJ JE KRATKA SCENA?

 

Tridnevna intenzivna delavnica, ki bo potekala med 19. in 21. avgustom, bo vključevala spoznavanje teorije in prakse scenaristične obrti, razvoj in pisanje scenarija za kratki film. Poudarek je na delu v skupini z ostalimi udeleženci in na individualnem delu z mentorjem.

 

Kratka scena je odlična priložnost, da preizkusite in nadgradite znanje scenaristične obrti, obenem pa ponuja priložnost, da se povežete s člani filmske skupnosti in s strokovnjaki, ki bodo z vami delili svoje izkušnje. Majhno število izbranih udeležencev daje mentorjem možnost za tesnejše in bolj poglobljeno delo na individualni ravni, vsi pa se dodobra spoznajo s s scenariji ostalih sodelujočih, kar omogoča, da prejmete kvalitetnejši “feedback”.

 

Veseli smo, da so za udeleženci preteklih delavnic že uspešno izpeljani filmski projekti, ki so bili razviti pri nas - na Kratki sceni!

 

o mentorju

 

Letošnji mentor Kratke scene bo režiser, scenarist, profesor filmske režije na FAMU in mentor, Pavel Marek. Marek je bil rojen 1963 v Indiji, otroštvo je preživel v ZDA. Od leta 1970 živi v Pragi. Med 1992 in 1993 je študiral na National Film and Television School v Veliki Britaniji. 1998 je zaključil študij filmske režije na priznani praški akademiji FAMU. V času študija je režiral več kratkih filmov v produkciji Bulšit Independent Film Association. Njegovi filmi, ki so vlekli navdih iz sanj in nezavednih izkušenj so ga postavili v krog surrealističnih režiserjev. Leta 1998 je njegov celovečerni film Dead Beetle doživel premiero na filmskem festivalu v Rotterdamu. V kasnejših letih je posvetil pozornost predvsem dokumentarnim filmom. Trenutno deluje kot profesor na oddelku za filmsko režijo praškega FAMU-ja in na FAMU International. Od leta 2011 je mentor priznane scenaristične delavnice MIDPOINT.

 

LOKACIJA

 

Delavnica bo potekala v prostorih MSUM Muzeja sodobne umetnosti Metelkova, ki je Kratko sceno gostil že prejšnja leta. Poleg delavnice se bodo v okviru Kratke scene odvili še spremljevalni dogodki tekom leta, ki bodo odprti za zainteresirano javnost, ter neformalna druženja v krogu filmskih profesionalcev.

 

Delavnica je namenjena tako izkušenim scenaristom/režiserjem, kot tudi tistim, ki se na tovrstno pot šele podajajo.

 

PRIJAVNA DOKUMENTACIJA

- scenarij in sinopsis (v angleškem jeziku)
 - življenjepis z morebitnimi referencami
 - kratko motivacijsko pismo

 

UDELEŽBA NA DELAVNICI IN POGOJI PRIJAVE

- Delovni jezik delavnice bo angleščina;

- vsi izbrani avtorji/ice k delavnici pristopijo s plačilom pristopnine (70€);

- delavnica je namenjena razvoju scenarija za kratke igrane in animirane filme;

- udeleženci/ke bodo pred pričetkom delavnice dobil v vpogled vse scenarije, zaradi nemotenega poteka dela se pričakuje, da so vsi udeleženci/ke seznanjeni s scenariji vseh sodelujočih;

- na delavnico se lahko prijavijo tako projekti, ki še nimajo producenta, kot tudi tisti, ki producenta že imajo;

- udeležba na zaprtem delu delavnice je namenjena le izbranim avtorjem/icam (ne pa tudi producentom);

- stroške nastanitve in prevoza si krije udeleženec/ka sam/a;

- morebitne stroške zaradi neudeležbe delvnice krije udeleženec/ka sam/a.

 

Več informacij na: info@kratkascena.si

 

 

 

Projekt KRATKA SCENA je financiran s pomočjo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.

prijava

Na delavnico se  prijavi s klikom na zgornji gumb ali nam piši na apply@kratkascena.si

 

Širite glas o nas in glejte kratke!

 

kratka scena © 2019

oblikovanje: mashoni

organizatorji:

EnaBanda Produkcija

Društvo Kraken

 

S podporo:

javnega sklada RS za kulturne dejavnosti

 

partnerji pri projektu:

Festival kratkega filma FEKK

Muzej sodobne umetnosti MSUM