17.20. avgust 2018

msum, Ljubljana

Poziv za scenarije bo potekal

do 30. julija 2018.

 

Vabimo vas, da se prijavite na letošnjo, že tretjo KRATKO SCENO - prvo in edino scenaristično delavnico v Sloveniji, ki je namenjena razvoju scenarijev kratkih igranih in animiranih filmov.

 

Štiridnevna intenzivna delavnica bo vključevala spoznavanje teorije in prakse scenaristične obrti, razvoj in pisanje scenarija za kratki film in pa izvedbo javne predstavitve projekta oz. pitcha. Poudarek je na delu v skupini z ostalimi udeleženci in na individualnem delu z mentorjem. Kratko sceno bo letos vodil priznani mednarodni strokovnjak s področja scenaristike kratkega filma, Wim Vanacker, svetovalec za scenarij, mentor in gostujoči govorec na različnih delavnicah in platformah za razvoj scenarija kratkega filma, z letošnjim letom pa tudi član komisije za tekmovalni program (kratki film) filmskega festivala v Cannesu.

 

Delavnica se bo tudi letos zaključila s t.i. pitchem, na katerem boste imeli priložnost svoj scenarij predstaviti uveljavljenim scenaristom, režiserjem, producentom in ostalim filmskim profesionalcem.

 

Kratka scena je odlična priložnost, da preizkusite in nadgradite svoje znanje scenaristične obrti, obenem pa vam daje tudi priložnost, da se povežete s člani filmske skupnosti in s strokovnjaki, ki bodo z vami delili svoje izkušnje. Veseli nas tudi, da so za udeleženci preteklih delavnic že uspešno izpeljani projekti, ki so bili razviti prav tu - na Kratki sceni.

 

Delavnica bo potekala v prostorih MSUM Muzeja sodobne umetnosti Metelkova, ki je Kratko sceno gostil že prejšnja leta. Poleg delavnice se bodo v okviru Kratke scene odvili še spremljevalni dogodki, ki bodo odprti za zainteresirano javnost, ter neformalna druženja v krogu filmskih profesionalcev.

 

Zadnji del delavnice (follow up) bo potekal v času LIFFe festivala, z vmesnim korespondenčnim delom.

 

Več o mentorju:

 

Wim Vanacker je študij zaključil na EICAR, Mednarodni filmski šoli v Parizu, kjer je ustvaril dva kratka filma. Endgame je bil sprejet na 25 festivalov in je osvojil 5 nagrad, The Naked leading the Blind pa se lahko pohvali s 45 festivali in 15 nagradami. Je ustanovitelj Sireal Films, dolgoletni sodelavec in vodja scenarističnega oddelka pri NISI MASA (European Network of Young Cinema) in projektni vodja European Short Pitch-a, platforme, ki je podprta s strani MEDIE.

Je svetovalec za scenarij, mentor in gostujoči govorec na različnih delavnicah in platformah za razvoj scenarija kratkega filma. Z letošnjim letom je tudi član komisije za tekmovalni program filmskega festivala v Cannesu.

 

Delavnica je namenjena tako izkušenim scenaristom/režiserjem, kot tudi tistim, ki se na tovrstno pot šele podajajo.

 

PRIJAVNA DOKUMENTACIJA

- scenarij in sinopsis (v angleškem jeziku)
 - življenjepis z morebitnimi referencami
 - kratko motivacijsko pismo

 

UDELEŽBA NA DELAVNICI IN POGOJI PRIJAVE

- Delovni jezik delavnice bo angleščina

- Vsi izbrani avtorji/ice k delavnici pristopijo s plačilom pristopnine (70€)

- Delavnica je namenjena razvoju scenarija za kratke igrane in animirane filme

- Udeleženci/ke bodo pred pričetkom delavnice dobil v vpogled vse scenarije. Zaradi nemotenega poteka dela se pričakuje, da so vsi udeleženci/ke seznanjeni s scenariji vseh sodelujočih

- Izbrani udeleženci/ke se zavežejo, da bodo prisotni pri celotnem poteku delavnice (4-dnevno izobraževanje, vključno s pitchem in novembrskim follow-up delom). Njihova prisotnost je zaželjena tudi na spremljevalnih dogodkih

- Na delavnico se lahko prijavijo tako projekti, ki še nimajo producenta, kot tudi tisti, ki producenta že imajo

- Udeležba na zaprtem delu delavnice je namenjena le izbranim avtorjem/icam (ne pa tudi producentom)

- Stroškov nastanitve in prevoza do Ljubljane krije vsak udeleženec sam

 

- Morebitne stroške zaradi neudeležbe delavnice krije udeleženec/ka sam/a

 

Več informacij na: info@kratkascena.si

prijava

Na delavnico se  prijavi s klikom na zgornji gumb ali nam piši na apply@kratkascena.si

 

Širite glas o nas in glejte kratke!

 

kratka scena © 2018

oblikovanje: mashoni

organizatorji:

EnaBanda Produkcija

Društvo Kraken

 

S podporo:

Mestne občine Ljubljana

in javnega sklada RS za kulturne dejavnosti

 

partnerji pri projektu:

Festival kratkega filma FEKK

Muzej sodobne umetnosti MSUM

Hotel Park

Društvo slovenskih režiserjev in DSR Scenaristi

Zveza DSFU